Genre: Roman
Uitgever: 't Kofschip v.z.w.
Prijs: € 5,00

ISBN 90-72087-39-9

© 1991 Marlène Hommes

Sigrid Jori komt op een dood punt in haar leven. Er is geen spanning, geen uitdaging meer. Ze gaat alleen op reis en komt in aanraking met een kunstschilder die haar leert te woekeren met haar talenten. En ze ontmoet Perçant, een meester in de levenskunst.
Die neemt haar mee op een tocht door de bergen, vol onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen die haar bevrijden van haar trauma's en haar wijzen op haar verantwoordelijkheid ten aanzien van haar eigen leven.

Hoofdstuk 12

 

De ochtend was koel. Ragfijne nevels gleden over het dal en losten op in de heldere lucht. De zon scheen goud tussen de toppen van de dennen die met een blauwgrijze waas bedekt waren.
Sigrid, die na een gezonde nachtrust weer kon lachen om haar muizenissen van de vorige avond, snoof de frisse lucht in en luisterde verwonderd naar het kwetteren van vogels.

De bellen van het vee klingelden met hoge en lage tonen over het dal, soms onderbroken door de schreeuw van een alpenkauw. Welke verscheidenheid van geluiden beroerde het stille dal?  Zo moest het geweest zijn in de eerste dagen van de schepping. Een volmaakte wereld waar rust en vrede heersten. Zelfs de kale berggiganten, die gisteren nog in een onheilspellende mist lagen, schenen vriendelijke reuzen met hun bruine en groene hellingen; de grijswitte strepen getuigden van gletsjerwater dat zich al eeuwenlang een weg naar beneden baande.

Perçant, jongensachtig en kwiek met een  scheve onweerstaanbare lach op zijn gezicht en glinsterde ogen, voegde zich bij haar.
'Bereid?' vroeg hij.
Sigrid knikt instemmend. Tegelijkertijd werd ze overrompeld door een gevoel van warme genegenheid voor hem. Als Perçant in die stemming verkeerde, was het niet moeilijk hem te volgen.

Cirkels in het ZandDe Bestemde TijdTerugkeer naar LucretaRook en VuurOp zoek naar de AdelaarDe Vreemde Gasten van Madame BeudinLacrimosaZoektocht naar het onbegrensde LandHet Land van mijn gedachten