Genre: Roman
Uitgever: Aspekt
Prijs: € 17,95
Druk 2e druk

ISBN 978-94-6153-0868

© 2011 Marlène Hommes

De bestemde tijd is een reisverhaal in de schaduw van het eeuwenoude Egypte met zijn mysteriën. Tevens is het een ontdekkingstocht door het huidige Egypte en een innerlijke bevrijdingsweg van de hoofdpersoon Ruth Flores.

 

 

'Boeiend en knap geschreven boek'
Bert van Nieuwenhuizen

Het decor van dit zinderende verhaal is niets minder dan het mysterieuze Egypte. De hoofdpersoon, Ruth Flores maakt samen met haar vriend, Didier Herald, een Nijlcruise. Ruth raakt geobsedeerd door de geheime cultus en het spiritueel verleden van de farao’s.

Ze blijft voortdurend in de nabijheid van de gids en luistert intens naar zijn uitleg, terwijl Didier liever het bonte leven van alledag fotografeert en het gezelschap zoekt van medereizigers die bij hen aan tafel zitten. Ruth begint te beseffen dat Didier eigenlijk een vreemde voor haar is.

Er is een donkere, ondoordringbare kant aan hem die haar niet bevalt.
In Gizeh komt het tot een uitbarsting. Een gevecht van twee rivaliserende partijen binnen een esoterische groep.

Hoofdstuk 1

 

De nachtmerrie waaruit ik ontwaakte, liet een naargeestig spoor na. Een doffe, duistere sfeer vol  onaangename trillingen hing in de slaapkamer. Ik had rondgedwaald in de diepe lagen van het onderbewuste en er was iets mee naar boven gekomen, waarvan ik me moest bevrijden. Flarden grijze wolken bedekten de beelden van een grafkelder met in het midden een sarcofaag waarin ik lag vastgesnoerd.

Rondom waren muurtekeningen aangebracht die op afbeeldingen uit de Egyptische oudheid leken. Die gewaarwording bezorgde me koude rillingen. Maar er was meer. In die halfwakende toestand leek het of ik bedwelmd was. Gedrogeerd met een stof die ook in sigaretten zat, een verslavend middel dat mijn telepatisch vermogen tenietdeed.
Priesters in zwarte gewaden met hoekige mutsen op het hoofd hadden mij verdoofd met vreemde chemicaliën. Zo behielden zij macht over mij.
Ondanks de nachtmerries had zich ook een vreemde opwinding van mij meester gemaakt. Egypte trok, daagde me uit en wekte tevens vrees.
Ik rook een weeïge geur in de slaapkamer, een mengsel van opium en verbrande tabak, terwijl het beeld van de Koptische priesters vervaagde en een spoor van onaangename trillingen in de atmosfeer achterliet.

 

 

 

 

Cirkels in het ZandDe Bestemde TijdTerugkeer naar LucretaRook en VuurOp zoek naar de AdelaarDe Vreemde Gasten van Madame BeudinLacrimosaZoektocht naar het onbegrensde LandHet Land van mijn gedachten