Marlène Hommes * 19 december 1941 te Maastricht

Groeide op met verhalen, sprookjes en toneel. Begon met het schrijven van gedichten onder invloed van de lerares Nederlands, HBS, die veel aandacht besteedde aan poëze. Ze opende een nieuwe wereld voor mij. Vooral het declameren van gedichten was voor mij een openbaring. In die tijd schreef ik ook korte stukjes proza.
Later na de geboorte van mijn zoons begon ik met het schrijven van verhalen en kinderverhalen.
Ik was o.m. bestuurslid van de Vereniging van Limburgse Auteurs en hoofdredacteur van de VLAM.
Werkzaam geweest: als chemisch laborante, Landbouwproefstation; VVV gids St. Pietersberg, AZM Ziekenomroep en Patiëntenbibliotheek.
Publiceerde gedichten, artikelen, verhalen en romans.
Schreef het libretto: Gablion & Maglionne, waarvan Gerard Franck de muziek componeerde.
Verschillende gedichten van mij zijn op muziek gezet en één is er verfilmd.
Het verhaal ´Iemand wacht op je´ dat de naam kreeg 'Adriana' is verfilmd door Gerard Muylaert.
Won in 1999 de Peter Kempkens Literatuur Prijs met het verhaal: 'Het Einde van de Tijd'.

Schrijven is voor mij een vorm van communicatie; in verbinding komen met mijn innerlijk wezen. Het is een manier om inzicht te verwerven in de wereld van ongekende gevoelens en verborgen kennis. In mijn boeken tracht ik een brug te slaan tussen de alledaagse belevenissen en de spirituele wereld. Naast het herkenbare verhaal verwerk ik de innerlijke beleving daarvan.
Ik wil evenwicht scheppen tussen verstand en gevoel, het intellect en de intuïtie kortom tussen hoofd en hart. Ook de mens in zijn eenzame strijd die ondanks tegenwerkingen doorgaat zijn unieke weg te volgen, staat centraal in mijn publicaties.
Met mijn literair werk wil ik bijdragen aan het scheppen van een betere wereld. Liefdevoller en bewuster, wetende dat wij allen uit dezelfde bron ontstaan zijn en dus gelijkwaardig. Hiermee wil ik de lezers hoop, vreugde en moed geven.